Skip to main content.

Archives

This is the archive for July 2006
 

Monday, July 24, 2006

Kawai -> cute and cuddly of erg lief en schattig: Hamtaro én natuurlijk de Korenwolf!
hamsters - korenwolf
Het overkomt me af en toe. Iemand komt er achter dat ik een geboren en getogen Limburgse ben en men kijk me dan aan met een blik die ik niet goed peilen kan. Hebben ze nu medelijden met me? Ik moet het haast altijd uitleggen. Goh dat kun je aan jou niet horen. Dat weet ik, ik praat hier in
Leuk en ook al Limburgs, de Korenwolf
Deventer inderdaad geen Limburgs, dat verstaat namelijk niemand en ik heb geen vet accent. Neemt niet weg dat ik het dialect niet machtig ben ;-) want dat is namelijk wél het geval. Ook mag ik de negatieve ervaringen van anderen met Limburg of Limburgers verantwoorden. Als laatste denkt men dat ik gebukt ga onder een zware katholieke opvoeding. Neu, ook daar heb ik geen last van. Het stoort me dat er blijkbaar een hardnekkig negatief en sneuïg beeld aan deze provincie kleeft. En zoals dat gaat, dit komt natuurlijk door onbekendheid.

Vandaag kijk ik op de website van de vpro.nl naar een serie over immigranten. Immigranten van buiten Nederland maar ook immigranten in Nederland. Leuke serie over mensen die 'niet van hier' zijn en die vertellen over hun ervaringen. Zo ook een 3tal mensen die in Nederland zijn verhuisd. 1 Maal van Amsterdam naar Alkmaar, 1 maal van Oldenzaal naar Utrecht en 1 maal van Amsterdam naar Heerlen. Vooral dit laatste verhaal doet me goed. Ik wist wel dat het allemaal reuze mee valt. Sommige dingen zijn in Limburg nu eenmaal nét even anders én het is ver weg. Maar wel Leuk!
Klik op "webvideo': vpro.nl/nietvanhier.
 

Friday, July 21, 2006

Wat een rare titel voor een bericht op mijn bescheiden
Ruimtelijke ordening en Planologie opleiding Saxion Hogescholen in Deventer
website-je. Ik kan het uitleggen en zal het kort houden. Als het meezit kan ik in september, met de start van het nieuwe studiejaar gaan beginnen aan een nieuwe baan. Studieloopbaanbeleider is dan de, parttime functie die ik mag gaan bekleden bij bovengenoemde opleiding. Dit is een opleiding van van mijn huidige werkgever Saxion Hogescholen in Deventer.
De pech/toeval wil dat deze baan alleen door gaat als zich nog 5 studenten voor deze opleiding inschrijven!

Dus ... wie weet ... helpt het dat ik hier nu een stukje over schrijf. En kom op kijk op de website van deze opleiding:
saxion.nl/rop en schrijf je nu in!