Skip to main content.

Archives

This is the archive for May 2006
 

Tuesday, May 23, 2006

Me and you and ...
Vrijdag 14/4/06 (lang geleden dus) ben ik naar deze film geweest en te lui om het stukje in m'n log op te nemen. Stom hé? Nu ja, ik heb er niemand mee, behalve mezelf misschien. Anyway, daar gaan we.
Ik vond het een erg leuke en lieve film. Waar het precies overgaat laat zich moeilijk beschrijven. Het is een verhaal waarin een videokunstenares, een heel erg leuke en lieve dame, probeert haar kunst onder de aandacht te brengen van een toonaangevend museum voor hedendaagse kunst. Tegelijkertijd ligt een slungelig type schoenverkoper in scheiding met z'n vrouw, hij weet zich duidelijk geen raad met de situatie én met z'n 2 zoons. Hij verhuist met z'n kinderen naar een heel klein 2kamer appartement.
In hun vrije tijd zitten de 2 jongens veel achter hun pc. Voor de grap dagen ze anderen uit tijdens chatsessies. De jongste bedenkt wel iets heel geks om 1 van hun 'slachtoffers' te testen/uit te dagen.
Ondertussen kabbelt de film vrolijk voort. Van de collega schoenverkoper die 2 schoolmeisjes uitdaagt maar wanneer ze uiteindelijk bij hem op de stoep staan, duikt hij snel achter de bank. Naar het avontuur van de directrice van het toonaangevende museum.
Natuurlijk komen de 2 hoofdfiguren bijelkaar maar de manier waarop is erg sprankelend en toch ook origineel. Een heel fijn debuut van deze regisseuse. Ik ben benieuwd naar haar volgende film.